Sommarfest på Herrö 2016

Välkomna till årets Herröfest 30/7

Flora avgår i vanlig ordning 16:00 för dem som vill njuta av en härlig skärgårdstur utan att navigera själva. Välkomstdrink serveras i samband med Floras ankomst vid Gula Villan.

Även i år kommer Gunde grilla vildsvin.

Meny
Helgrillat, marinerat vildsvin
Ljummensvamp, potatis & primörsallad
Äppeltzatziki & lingonchutney
Grönsallad med rädisor, färsk spenat & valnötter
Hembakat bröd med timjansfärskost
Kaffe med avec

Pris per/person 200:-
Barn under 12 år 120:-
Väldigt små barn gratis

Medtag egen dryck och eget glas (tallrikar, bestick mm. ingår)

Trubadur och barpianisten Mathilda Kurtsson kommer att vara vår Bryggpianist under kvällen.

23.00 är det dags för Floras passagerare att stiga ombord för hemfärd.
Festen avrundas eller fortsätter …….

Sista anmälningsdatum 20/7 till festfixarna_herro@outlook.com eller till Tessan 076-7993971
Betalning senast 20/7 till klubbens plusgiro 3254497. Som medlem får man bjuda med sig gäster. Märk inbetalning med namn, antal personer vuxna/barn.
Glöm inte att meddela om ni vill åka med Flora. 200:- /pers. t/r
Betalas kontant vid ombordstigning. Barn gratis.

Välkomna önskar Festkommittén

Nya bryggan på Herrö

NMK’s styrelse beslutade på ett extra styrelsemöte den 6 april att den yttre flytbryggan på Herrö var i så dåligt skick att den måste bytas ut. Om så inte skulle bli fallet såg vi oss tvingade att avlysa bryggan med tanke på säkerheten. Anbudsförfrågan gick till tre leverantörer där det vid anbudsgenomgången visade sig att Bryggkompaniet lämnat det fördelaktigaste priset.

Arbetet med att ta bort den gamla bryggan gjordes den 17 maj av Herröcheferna Stefan och Greger plus undertecknad.

Den 24 maj  kl. 07.00 levererades den nya bryggan till Söderby brygga varifrån den sedan förflyttades av Peter Blom till Herrö. Resan tog ganska exakt en timme. Där tog Stefan, Greger, Janne, Hampus inklusive undertecknad vid och kunde efter en hel del slit få den nya bryggan på plats.

Vi var alla nöjda med resultatet när arbetet avslutades på eftermiddagen. Som ni säkert kan se hade vi en fantastisk tur med vädret de dagar som arbetet utfördes.

Jag vill tacka alla som varit inblandade i arbetet med att byta ut bryggan. Att vi gjort det i egen regi har medfört att vi sparat en hel del pengar år klubben.

Ett speciellt tack till arbetsledningen Stefan och Greger.

 Rolf/Ordf.

[su_custom_gallery source=”media: 1598,1599,1600,1601,1602,1603,1604,1605″ link=”lightbox” width=”240″ height=”160″ title=”always”]

Arbetsdagen på Herrö maj 2016

– 27 medlemmar deltog med energi och arbetslust i vårrustningen av Herrö
– Nya bryggan försågs med träram. Angöringsöglor monterades.
– Bojar monterades.
– Ny skylt ”Nynäshamns Motorbåtsklubb” sattes upp
– Nya vindskivor och ny takpapp samt ny avvattning på sovstugan.
– Den nya roddbåten installerades.
– Nymålade fönster i sovstugan och storstugan monterades efter att täckpanelen      borttagits.
– Trädfällning och uppkapning till vedklabbar. Transport till vedklyvning och vedlager. Klyvning till ved, där Ersson vid yxan överglänste vedklyven med marginal. Sen behövde han ett dopp i böljan för att återställa kroppstempen.
– Gräsklippning och slyröjning. Krattning och uppsamling av skräp som eldades tillsammans med avfall från trädfällningen.
– Lokalerna städades. Alla nymålade fönster putsades.
– Korvgrillning och matpaus.
– Efterstädning av området samt hemtransport, efter en arbetsam men härlig dag.

Vi tackar medlemmarna för ett väl utfört arbete!

 

[su_custom_gallery source=”media: 1580,1581,1582,1583,1584,1585″ link=”lightbox” width=”150″ height=”150″ title=”never”]

Erbjudande om DNA-märkning

SSF DNA-märkning – försvåra för tjuven

Märk båtmotorn, drev och båtelektronik med SSF DNA-märkning – en stöldskyddsmärkning som innehåller både en unik DNA-kod och mikropunkter!

Vi har fått ett erbjudande från SSF stöldskyddsföreningen om DNA-märkning av båtar och båtdelar. Vi får 10% rabatt vid en samlad beställning men det blir även billigare om flera vill köpa. Priset är 719kr per märksats och en sådan är avsedd för en medlem och räcker till att märka 30-100st föremål. Det ingår även 30st dekaler som fästs på märkta föremål och 2st dekaler för dörr och fönster. Registreringskort medföljer i märksatsen och skickas in till Stöldskyddsföreningen som sen lägger in ägaren av föremålen i registret som finns över 37 länder i världen och som Polisen har tillgång till.

 

Fakta DNA-märkning:

DNA-märkning innebär att en fluorescerande vätska, osynlig för blotta ögat, men synlig med hjälp av UV-ljus, appliceras på det som ska märkas. Varje märkning har en unik DNA-kod som går att spåra internationellt och är näst intill omöjlig att avlägsna då minsta partikel av blandningen innehåller den unika koden. SSF:s DNA-märkning innehåller dessutom en stor mängd s.k. mikropunkter, som också har unika koder, dessa går att avläsa på plats med ett handmikroskop vilket möjliggör ägaridentifiering dygnet runt.

 

Offert rörande SSF DNA-märkning

Vid ett samlat inköp av SSF DNA-märkning erbjuder vi följande rabatter (normalpris 799kr inkl. moms)

 

1– 99st  -10 % rabatt = 719kr inkl. moms
100st – 149st  -15 % rabatt = 679kr inkl. moms
150st >  -20 % rabatt = 639kr inkl. moms

 

Vid köp av minst 50st märksatser erbjuder vi dessutom -15 % rabatt på skyltar och dekaler som köps separat.

 

PAS 820 godkänd DNA-Märkning från SSF

Vår DNA-märkning är PAS 820 godkänd vilket är en Engelsk certifiering enligt deras norm angående DNA-märkning. Det betyder att vår märkning är godkänd och testad för att klara av att efter applicering sitta på föremål i utomhusmiljö i minst 5 år. Det är bästa betyget en DNA lösning kan få i dagsläget och vår DNA uppfyller alla krav som ställs.

 

Registrering av DNA-Kod och ägare i Svensk och internationell databas

Registreringen är väldigt enkel att genomföra, ägaren fyller enbart i sina kontaktuppgifter på det medföljande kortet och skickar in till oss i det medföljande kuvertet, när vi får kortet så lägger vi upp ägaren och koden i en databas som sträcker sig över totalt 37 länder och svenska polisen har tillgång till den databasen. Det gör även att man inte registrerar in enskilda föremål i registret utan enbart vem som äger DNA-koden som finns i den burken man köpt. Så när någonting ska säljas vidare så skrivs en fullmakt som köparen får där det står att föremålet är stöldskyddsmärkt med DNA och mikropunkter. De flesta som köper något i andra hand gillar att föremålet är märkt med DNA, det ger ett mervärde för köparen eftersom det ingår en kostnadsfri stöldskyddsmärkning på föremålet som köps. Det sker ingen ändring i registret när föremål säljs, utan personen som köper DNA-koden kommer alltid att stå som ägare till koden i registret och blir då även kontaktad om polisen stöter på upphittat stöldgods med den unika DNA-koden.

 

Hur märkningen går till

DNA-märkning kan du använda för att märka båtar, motorer, trailers och övriga värdefulla tillbehör. Men givetvis går det lika bra att märka föremål i hemmet också. När du märker med DNA-märkning finns det några saker att tänka på:

  • Se till att ytorna du ska märka är rena och torra
  • Sätt gärna märkningen på ojämna ytor, t.ex. vid inbucklingar, skarvar och räfflor.
  • Se till att du får med mikropunkter när du applicerar märkningen. Mikropunkterna syns som små svarta prickar.
  • Märk på 3 ställen eller fler beroende på hur stort föremålet är.
  • Använd varningsdekalerna på väl synliga ställen – de verkar avskräckande på tjuven.

 

En video som visar hur märkningen av föremål går till: https://www.youtube.com/watch?v=iXwNcfa65JA&list=UUdsg7UCrL5PHtoYaLduUZbw&index=2

Här får ni tips om hur ni bör märka utrustning i båten, elektroniken och andra stöldbegärliga föremål som finns.

 

SSF Stöldskyddsföreningen

SSF Stöldskyddsföreningen har arbetat med säkerhetsfrågor sedan 1934. Vi har under åren byggt upp en unik erfarenhet och kompetens inom området säkerhet. Vår vision – att skapa ett tryggare samhälle – är kärnan i hela vår verksamhet. SSF arbetar brottsförebyggande, genom informationsspridning och opinionsbildning. Vårt oberoende och vår unika bredd inom säkerhetsområdet är en trygghet för dig som användare. Vi är en ideell förening och drivs helt utan vinstsyfte. Det överskott som genereras av våra tjänster, som ex. Nyckelbrickan, DNA-märkning, Spärrtjänst och våra utbildningar, återinvesterar vi i ideell verksamhet. Det innebär att alla som använder någon av SSF:s tjänster indirekt stöder vår vision om ett tryggare samhälle. För dig som kund och samarbetspartner vill vi inom SSF vara en stark och pålitlig partner, och en trygg och kompetent leverantör inom området säkerhet.

 

Näsbyvikens Båtsällskap

Nyligen blev vårt samarbetsprojekt med Näsbyvikens Båtsällskap och Svenska Sjö uppmärksammat i Båtmagasinet Hamnen, där vi tillsammans gick ihop för att minska stölderna och inbrotten som länge drabbat Näsbyvikens Båtsällskap i Täby. Projektet startade under våren 2015 där vi DNA-märkte Näsbyvikens medlemmars båtar och föremål. Vi satte även upp en mängd olika dekaler och skyltar i området för att påvisa för tjuvarna att allting stöldbegärligt inne på området var märkt med DNA. Näsbyviken hade haft mycket problem med stölder av båtmotorer och annan utrustning och syftet med projektet var att genom märkning minska stölderna i området genom att göra motorer, båtar och andra tillbehör mindre attraktiva att stjäla. Nu har det nästa gått 10 månader sedan vi drog igång projektet där över 500 medlemmar DNA-märkte sina båtar, motorer, drev, trailers och andra värdefulla båttillbehör och vi kan glädjande se att Näsbyviken Båtsällskap inte haft ett enda försök till stöld sen projektets start, till och med under sommaren då flest båt och motorstölder sker så slapp Näsbyviken problemen.

 

Länk till artikeln på Hamnen.se finns här: http://www.hamnen.se/artiklar/nyheter/stolderna-upphorde-nar-batklubben-dna-marktes.html

Länk till artikel om projektet i lokaltidningen Mitt I Täby finns här: http://mitti.se/syntetisk-dna-stoppar-battjuvar/?tag=taby

Länk till vårt pressmeddelande om projektet: https://www.stoldskyddsforeningen.se/privat/pressrum/pressmeddelanden-2016/stolderna-upphorde-nar-batklubben-dna-marktes/

 

DNA-märkningen passar bra för märkning av båtmotorn, trailer, drev, elektronik, navigationsutrustning, båtverktyg och andra värdefulla föremål som finns i båten. Men även märkning av stöldbegärliga föremål i hemmet är ett bra användningsområde.

Mer information

[su_button url=”https://usercontent.one/wp/nmk-nynashamn.se/wp-content/uploads/2016/03/Erbjudande-DNA-Märkning-Båtklubb.pdf” target=”blank” style=”flat” background=”#073eae” size=”6″ center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: anchor” desc=”
Mer information”]Erbjudandet[/su_button]

[su_button url=”https://usercontent.one/wp/nmk-nynashamn.se/wp-content/uploads/2016/03/SSF-DNA-Märkning.pdf” target=”blank” style=”flat” background=”#073eae” size=”6″ center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: eye” desc=”
Mer information”]Stöldskyddsföreningen[/su_button]

 

Intresseanmälan till nymk@bredband.net senast 2016-04-08

Sommarfest på Herrö 1/8

NMK:s sommarfest på Herrö 1/8 2015

I år bjuder vi in till vildsvinsbuffe

MENY

Helgrillat, marinerat vildsvin
Ljummen svamp, potatis­ & primörsallad
Äppeltzatziki & lingonchutney
Grönsallad med rädisor, färsk spenat & valnötter
Hembakat bröd med timjansfärskost

Vi bjuder på välkomstdrink 17:30 Buffén står klar 18:00.

Pris per/person 200:­ Barn under 12 år 120:­ väldigt små barn­ gratis

Medtag egen dryck och eget glas. (tallrikar, bestick m.m ingår)

Flora avgår från hamnen 16:00 för de som vill åka med. Hemfärd 23:00.
Pris 200:­/person ,Barn gratis.
Betalas kontant vid ombordstigning.

Meddela om ni vill åka med Flora till festkommitten.

Sista anmälningsdatum 17/7 till festfixarna_herro@outlook.com
eller Anna 070­7591081.
Som medlem får man bjuda med sig gäster.
Betalning till klubbens plus­giro 325449­7 senast 17/7. Märk inbetalning med namn, antal personer vuxna/barn.

Trubadurunderhållning blir det efter maten så ta på dansskorna!

Välkomna önskar Festkommittén

INBJUDAN: Sommarfest på Herrö 1/8 2015

Forskningsprojektet CHANGE

Vill du vara med och testa en helt giftfri mekanisk metod för att hålla båtbotten fri från påväxt?

Change-logoUnder sommaren 2015 är det tänkt att forskningsprojektet CHANGE ska testa olika mekaniska alternativ till de traditionella båtbottenfärgerna tillsammans med båtägare i Nynäshamns Motorbåtsklubb. Vill du vara med och testa en giftfri metod?

CHANGE söker nu frivilliga båtägare i Nynäshamn Motorbåtsklubb som vill ställa upp och testa de mekaniska metoderna under 2015. Att delta medför inga kostnader från båtägarens sida.

 

[su_button url=”https://usercontent.one/wp/nmk-nynashamn.se/wp-content/uploads/2015/03/Nynäshamns-MBK.pdf” target=”blank” style=”flat” background=”#073eae” size=”4″ center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: thumb-tack” desc=”Här finner du mer information och vad för båtar vi söker.”]Läs mer om CHANGE[/su_button]

 

Om du är intresserad kontakta:
Tommy Öster
Miljöansvarig Nynäshamns Motorbåtsklubb
0705-73 28 64
t.oster@bredband.net

Bottendukstest

 

[su_note note_color=”#2dbb3a”]

Uppdatering 13 mars!

Efter förhandling med Cleanboatprotector har vi nu fått följande rabaterade priser på bottenduk (bortse från tidigare besked om nedläggning av kampanjen):

Båtlängd Ordinarie pris NMK:s pris
Båtar upp till 6,5 m 5 990:- 3 990:-
Mellan 6,5 till 8,5 m 6 990:- 4 990:-
Mellan 8,5 till 10 m 9 990:- 7 990:-

Om vi gör gemensamt inköp slipper vi frakten. Så skicka er beställning till oss på någon av nedan adresser, oss tillhanda senast 2015-03-29.

Betällningen skickas till Nynäshamns Motorbåtsklubb Box 198 14922 NYNÄSHAMN eller ännu hellre maila till Staffan Boström staffan@sbcontrol.se.

Glöm inte att ange storlek samt namn, telefonnummer, mailadress och er fakturaadress. Notera att beställningen är bindande.

Vi köper då in dukarna. Utlämning kommer att ske enligt anvisning efter leverans till oss. Ni betalar sedan direkt till Cleanboatprotector mot faktura 10 dagar netto.

[su_button url=”https://usercontent.one/wp/nmk-nynashamn.se/wp-content/uploads/2015/03/Bottenduksinköp_2.pdf” target=”blank” style=”flat” background=”#073eae” size=”4″ center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: thumb-tack” desc=”Här finner du mer information!”]Läs mer[/su_button]

[/su_note]

Klubbens miljöpolicy är att undvika bottenmålning med giftfärg.

Vi har därför tagit kontakt med en bottendukstillverkare för att utröna hur effektiv en sådan är. Vi fick låna en bottenduk från Cleanboatprotector. Bottenduken monterades i juni strax efter sjösättningen och togs upp i mitten på oktober. Båtbotten var renskrapad från giftfärg.

Klicka på länken för att ta del av hela undersökningen, för att kunna göra en intresseanmälan.

Bottenduksinköp – Bilder på bottendukstest

IF Säker Hamn certifiering

if säker hamnNu är Nynäshamns Motorbåtsklubb stolt certifierade som en Säker Hamn! Det ger dig som medlem rabatter på försäkringar.

If:s Säker Hamn certifiering är en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar. Certifieringen ställer krav på skydd mot öppen sjö, kontroll över andrahandsuthyrning och bevakning för att minska stölderna.
För dig som är medlem i en båtklubb som certifierats med Säker Hamn, får du som medlem rabatt på båtförsäkring hos If skadeförsäkring. Vill du läsa mer om just säkerhamn så kan du göra det på if.se/sakerhamn.

Herröfesten 2014

Här kommer bilderna från årets Herröfest!